Arts i lletres   |   Cites  |   Ciència i Tecnologia   |   General   |   Humor   |   Música

21 d’oct. 2008

La història del LHC

Hi ha hagut molt de rebombori últimament sobre la posada en marxa del LHC (que, per cert, torna a estar aturat per culpa d'una fuga d'heli). A tots ens han arribat informacions diverses, de mil i una fonts diferents: que permetrà comprovar la validesa (o no) del model estàndard de la física, que és una font d'innovació tecnològica enorme, que s'acosta l'apocalipsi i morirem tots absorvits per un forat negre... Algunes són certes, d'altres no tant. La qüestió és que l'accelerador de partícules no ha sorgit del no-res: han calgut 15 anys de planificacions, inversions i construccions per arribar a la situació actual, amb un monstre tecnològic acabat de més de 27km de llarg que ha costat 3.000 milions d'euros.
Us deixo uns links del youtube amb un documental de la National Geographic sobre la construcció del LHC que a mi m'ha semblat molt interessant:



Vídeo: 1, 2 , 3 , 4, 5

1 comentari:

Jorge ha dit...

m'has deprimit amb la teva descripció dels fotologs.. jo en tinc un! xD

bé, el cas.. ja m'aniré passant per veure que posses al blog ;D


fotolog: /sultangravitonia (el meu no fa tan de fàstig xD)

Pel que fa a l'entrada del LHC. Això sembla l'Edat Mitja, la gent escandalitzada perquè es crearà un petit forat negre que acabarà amb l'univers.. Si ni tan sols saben si aconseguiran el 'bosón de Higgs'.. en fi, jo de tu m'aniria a cremar uns quants 'herejes' per purificar la teva ànima i el dia del judici final anar amb Déu xDDD


SALUT company! ;D