Arts i lletres   |   Cites  |   Ciència i Tecnologia   |   General   |   Humor   |   Música

30 de nov. 2009

La cadena de farmàcies Boots reconeix que els productes Homeopàtics no curen res


No és que es tracti de cap novetat. De fet, només fa falta veure en quins principis (bé, d'alguna manera se'ls ha d'anomenar) es basa l'homeopatia per adonar-se'n de l'insult a la ciència farmacèutica que representa usar el terme "medicament" amb aquest tipus de productes.
De totes maneres, sempre està bé que una empresa de renom reconegui que els venen senzillament perquè no són perjudicials per la salut (i, per tant, la seva venda és legal) i perquè són populars (i, per tant, faran negoci).
Vista la seva composició (estan fetes de boletes de sucre amb colorant i ruixades amb aigua pura), potser seria millor que les venguessin a les botiguetes de caramels, però si donada l'evidència encara hi ha gent disposada a pagar perquè algú els les recepti, allá ellos, que dirien al país veí.

4 comentaris:

novesflors ha dit...

Estic totalment en desacord.
Puc dir-te que fa 16 anys que vaig a un homeòpata i que m'ha anat força bé. Hi vaig acudir quan tenia la meua filla xicoteta i sempre estava amb mal de gola i amb febre alta. Els pedíatres la inflaven a antibiòtics i així no podíem seguir. Vaig acudir a l'homeòpata amb bastant escepticisme per si aquells medicaments eren incapaços de curar la meua filla, però em vaig tranquil·litzar en comprovar que li baixaven ràpidament la febre de 39 i mig a 37 i mig i, a més, li curaven la infecció. Puc assegurar-te que funciona i molt bé. Del que no estic segura és de si als laboratoris farmacèutics els surt a compte perquè són medicaments molt més barats que els altres i, en conseqüència, supose que els guanys deuen ser menors. Els interessos econòmics no miren de veritats ni mentides.
Has vist la pel·lícula "El jardinero fiel"? Te la recomane.

Gerard ha dit...

He vist la pel·lícula, i em va agradar moltíssim.
Si en algun punt he donat a entendre que estic a favor de les macroindústries farmacèutiques, la impressió és equivocada. Ja sé quin peu calcen i quins mètodes utilitzen moltes d'elles.
Això no canvia, però, el tema de l'eficàcia de l'homeopatia. No dubto que la feina que fa un homeòpata pugui anar bé, ja que receptar no és l'únic que fan: en certa manera, fan un treball psicològic que segur que pot ser bo pel pacient. D'aquí a afirmar que van curar la teva filla, però, hi ha un tros. Ho repetiré tantes vegades com faci falta: un cas aïllat no prova res. Per provar l'eficàcia d'un medicament, s'ha de demostrar davant d'un conjunt significatiu de persones, i en aquest sentit l'homeopatia no ha aconseguit demostrar mai ser millor que un placebo.

novesflors ha dit...

Jo no parlaria amb tanta seguretat però bé, tens dret a dir la teua com jo a dir la meua.
Bona nit.

Carles ha dit...

no novesflors no, no és qüestió només de tenir dret a dir una cosa o no tenir-lo, ni a estar en acord o en desacord.

Hi ha coses que són o blanques o negres, o 0 o 1 que diríem en lògica.
I 1+1 és igual a 2 hi estiguis d'acord o en desacord. Doncs en aquest cas és el mateix:
MAI s'ha demostrat que l'homeopatia realment funcioni per si sola (és a dir, deixant de banda l'efecte placebo)i en canvi bastants estudis amb assaigs de cec/doble cec indiquen el contrari, o sigui que no és una cosa on hi puguis estar d'acord o en desacord. Altra cosa serà que l'homeòpata on vas portar la teva filla fos un excel·lent psicòleg i això ajudés a la teva filla.