Arts i lletres   |   Cites  |   Ciència i Tecnologia   |   General   |   Humor   |   Música

8 de juny 2010

Power-Ballance

Power-Ballance és el nom de l'últim objecte miracle que ha sortit al mercat: essencialment consisteix en una polsera de plàstic amb un adhesiu reflectant com aquells que donaven als cromos dels Bollycaos. Bé, potser no ho he dit tot: perquè, a més, representa que dóna suposats "súper poders" i gran "estabilitat" a aquells qui el porten. Amb dos dits de seny qualsevol persona hauria de veure que tot plegat és un frau, però a la pràctica resulta que tenir dos dits de seny és una cosa poc comuna.

Personalment veig una gran similitud entre aquests objectes miraculosos que funcionen sense que se sàpiga com (i que no són precisament barats, perquè 35€ (sí, com ho llegiu) per un tros de silicona no només és vergonyós, és repugnant) i el pa de cada dia, que aglutina homeopatia, posaunnomestrany-teràpies i els seus amiguets. Després de parlar-ho força i de fer enfadar notòriament alguns amics, he arribat a la conclusió que la bena que porten als ulls se l'han posat ells mateixos, o que com a mínim són ells els qui han decidit de deixar-la quieta on està. A les persones ens costa reconèixer que de vegades ens equivoquem, especialment si hem col·laborat en el nostre auto-engany amb un desemborsament considerable. Quina vergonya reconèixer la posició d'altri, sense atendre a la raó! És més senzill contraatacar i dir que en aquest món no tot és cerebral, i si això és un placebo és la meva decisió. A més, a la meva germana li va funcionar.

A dia d'avui, encara no he aconseguit convèncer cap defensor acèrrim d'aquestes teràpies i mètodes que tot plegat és una estafa ridícula. Però seguirem intentant-ho: perquè, tal com ho veig, aquí la qüestió no és si prendre homeopatia i/o anàlegs és lícit o no (tothom és lliure de gastar-se 35 euros en una power-ballance i lluir la seva estupidesa portant-la al canell amb orgull), sinó si té algun fonament al darrere i, sobretot, si és ètic el negoci que s'hi fa al darrere. Si els productes miracle són un frau, doncs això s'ha de denunciar. De la mateixa manera, si algú és feliç creient que menjant herba del camp es guarirà la seva pulmonia, doncs que vagi fent: però si ve un paio i comença a vendre les fulles d'herba a 10 euros la peça, la situació canvia.

2 comentaris:

Alasanid ha dit...

Aquí he llegit la millor definició d'aquestes polseretes "una polsera de plàstic amb un adhesiu reflectant com aquells que donaven als cromos dels Bollycaos".

Malauradament els arguments racionals no poden contra les actituds irracionals.

Alasanid ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.